“PALAMÓS PEIX”

TALLER DE DIVULGACIÓ DEL PEIX FRESC

Taller de divulgació de les espècies pesqueres que es desembarquen diàriament al port de Palamós. La compra i consum d’aquestes espècies menys conegudes serveix per diversificar la pesquera i ajuda a assolir una pesca responsable i sostenible. Per això és molt important que els consumidors les coneguin i les sàpiguen identificar, coneguin el seu potencial a la cuina i alguns dels secrets per aprofitar-les al màxim.

Organitza: Museu de la Pesca. Amb el suport de: GALP Costa Brava, Generalitat de Catalunya Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i Fons Europeu Marítim i de la Pesca

Preu: Activitat gratuïta. Places limitades. Cal inscripció prèvia al Museu de la Pesca.

Més informació: Servei d’Atenció al Visitant. Museu de la Pesca. 972 600 424 | infomuseu@palamos.cat

DIJOUS 15 DE NOVEMBRE

A LES 15:15H
ESPAI DEL PEIX

SESSIÓ FORMATIVA T.I.C.

EL CORREU ELECTRÒNIC GMAIL

Aquest divendres 16 de novembre a les 10:00h, la Biblioteca organitza una sessió de formació en Tècniques de la Informació i la Comunicació adreçada a conèixer el correu electrònic Gmail. Cada cop més, la informàtica forma part de les nostres vides i no podem aillar-nos del món digital. Enviar i rebre correus electrònics forma part del nostre dia a dia. En aquest taller de 3 hores de durada podreu conèixer totes les possibilitats que ens ofereix aquest format de correu electrònic.

Organitza: Biblioteca Lluís Barceló i Bou i el Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona.

Preu: L’activitat és gratuïta i oberta a tothom que tingui més de 16 anys. Les places són limitades i per això cal una inscripció prèvia a la Biblioteca.

DIVENDRES 16 DE NOVEMBRE

A LES 10:00H
BIBLIOTECA MUNICIPAL DE PALAMÓS

TALLERS DE MEMÒRIA

AMB L’ASSOCIACIÓ DE FIBROMIÀLGIA

Els tallers de memòria ens serveixen per aprendre estratègies de memòria que ens ajudin en els aprenentatges de nova informació, així com estimular la ment de forma global, ja sigui treballant la fluïdesa verbal, la capacitat de raonament i lògica, activitats de càlcul, millorar la atenció-concentració, etc amb l’objectiu de mantenir la ment activa, millorar la rapidesa i agilitat mental, i prevenir l’envelliment i/o el deteriorament cognitiu/mental, per la qual cosa també es recomana introduir la rutina de fer a casa tasques cognitives / mentals d’entreteniment (com sopes de lletres, creuades, sudokus, mots encreuats, lectura diària, quaderns de càlcul, jocs de taula, etc).

Els dilluns es realitza el nivell 2 d’aquest taller (grup avançat), sota la supervisió de la psicòloga Maria Caner. Els dimarts es fa el nivell 1 (d’iniciació), a càrrec de la neuropsicòloga Iolanda Moga. Aquesta activitat es desenvolupa en un local de la residència assistida “Palamós Gent Gran” i està organitzada per la delegació de l’Associació de Fibromiàlgia del Baix Empordà.

Per a més informació adreceu-vos al següent correu: eulaliafibromialgiabaixemporda@hotmail.com o truqueu al 696 932 180 Eulàlia Murillo – delegada de l’Associació de Fibromiàlgia al Baix Empordà.

ELS DILLUNS (grup avançat) a les 18:00h

ELS DIMARTS (grup d’iniciació) a les 18:15h

A LA RESIDÈNCIA ASSISTIDA “PALAMÓS GENT GRAN”

SESSIONS DE GIMNÀSTICA SUAU I RELAXACIÓ

ADAPTADES A LES PERSONES AMB FIBROMIÀLGIA

Per tal d’evitar problemes al nostre esquelet cal fer exercici a qualsevol edat. Existeix la creença errònea que les persones que tenen dolor crònic i a més a més fibromiàlgia, no han de fer exercici, però en realitat, és molt aconsellable fer gimnàstica suau, natació i caminar, d’entre altres activitats.

A les sessions que organitzem des de l’Associació de Fibromiàlgia de Palamós, i sota la supervisió de M. Carme Gutiérrez i Maribel Tamara, desenvolupem diferents activitats com:

– Estiraments.

– Respiració per saber relaxar-se.

– Moviments per a les articulacions.

– Relaxació.

– Conèixer el límit personal, sense arribar a l’esgotament i al dolor.

Les persones amb fibromiàlgia saben que desprès de fer exercici, per recuperar-se, necessiten més dies que una persona sense dolor. Amb aquestes sessions de gimnàstica aconseguim que la musculatura estigui més treballada, per que sabem que una musculatura forta ens ajudar subjectar els ossos, i així evitar tenir tant de dolor.

Mes informació:  adreceu-vos al següent correu: eulaliafibromialgiabaixemporda@hotmail.com o truqueu al 696 932 180

CADA DIMECRES

A LES 18:00H
A LA RESIDÈNCIA ASSISTIDA “PALAMÓS GENT GRAN”

SESSIÓ FORMATIVA T.I.C.

RECERCA DE FEINA PER INTERNET

Aquest dilluns 19 de novembre a les 10:00h, la Biblioteca organitza una sessió de formació en Tècniques de la Informació i la Comunicació adreçada a buscar feina per la xarxa. Internet ja forma part del nostre dia a dia, a la feina o a casa; hi tenim accés a través del mòbil, de l’ordinador i la tauleta. En aquest taller de 3 hores de durada podreu conèixer les possibilitats que ens ofereixen els portals i xarxes socials en la cerca de feina.

Organitza: Biblioteca Lluís Barceló i Bou i el Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona.

Preu: L’activitat és gratuïta i oberta a tothom que tingui més de 16 anys. Les places són limitades i per això cal una inscripció prèvia a la Biblioteca.

DILLUNS 19 DE NOVEMBRE

A LES 10:00H
BIBLIOTECA MUNICIPAL DE PALAMÓS

SESSIONS DE GIMNÀSTICA D’ONCOLLIGA

PER A DONES AFECTADES DE CÀNCER DE MAMA

Sessions de gimnàstica per a dones afectades de càncer de mama. Aquesta activitat la imparteix una fisoterapeuta i ho fa per ajudar-les a guanyar mobilitat, elasticitat i prevenir el limfedema.

Els horaris s’han modificat: a partir d’ara les sessions es faran els dimarts alterns (cada 15 dies) de 15:30h a 16:30h al Mas Guàrdies de Palamós.

Organitza: Fundació Oncolliga Girona.
Mes informació: Hortensia 972 317 024 / 649 631 697
Col·labora: Espai Dona de Palamós.

Preu: Gratuït

ELS DIMARTS 6 / 20 DE NOVEMBRE

A LES 15:30H
AL LOCAL SOCIAL DE MAS GUÀRDIES

APUNTA’T ALS TALLERS DE COMUNICACIÓ AUDIOVISUAL

ORGANITZATS PER TELEVISIÓ PALAMÓS

L’associació cultural palamosina CENTRE D’INICIATIVES AUDIOVISUALS et proposa diferents tallers, teòrics i pràctics, amb l’objectiu de donar a conèixer les nocions bàsiques de tot el relacionat amb el mitjà audiovisual, tractant temes com l’enregistrament digital, la presentació i realització d’un programa i el funcionament del plató de televisió, incluïnt les tècniques de sonorització i d’il·luminació. A banda, es farà també una introducció a la fotografia digital i a la informàtica aplicada al disseny fotogràfic i a l’edició de vídeo.

Els alumnes que estiguin interessats en aquesta temàtica, i que hagin completat el primer nivell, tindran la possibilitat de continuar ampliant els coneixements i experiències en el món audiovisual cursant, l’any següent, un segon nivell més tècnic i, alhora, col·laborant activament amb l’equip de Televisió Palamós en la preparació i realització de diferents programes que estaran presents en la futura programació de TVP, formant-se així com a futurs estudiants universitaris de les branques de periodisme i comunicació o bé com a sòlids aspirants a treballar professionalment en diferents mitjans audiovisuals.

Actualment ja s’està desenvolupant el taller d’hivern de la temporada 2018-2019. Aquest taller ja té les inscripcions tancades, però si t’interessa el tema, i vols que t’avisem quan organitzem un nou taller, et convidem a fer ara mateix la teva PREINSCRIPCIÓ  a la plana de CONTACTE que trobaràs en el menú principal del web (en el formulari cal que posis les teves dades i seleccionis la opció de “preinscripció a futurs tallers”). A partir del moment que t’inscriguis t’anirem informant sobre les diferents propostes que anirem activant.

EL PRIMER TALLER JA ESTÀ EN FUNCIONAMENT

 

FES ARA LA TEVA PREINSCRIPCIÓ ENTRANT LES TEVES DADES  A LA PÀGINA DE CONTACTE

I T’AVISAREM QUAN ACTIVEM LES PROPERES CONVOCATÒRIES