TALLERS DE MEMÒRIA

AMB L’ASSOCIACIÓ DE FIBROMIÀLGIA

Els tallers de memòria ens serveixen per aprendre estratègies de memòria que ens ajudin en els aprenentatges de nova informació, així com estimular la ment de forma global, ja sigui treballant la fluïdesa verbal, la capacitat de raonament i lògica, activitats de càlcul, millorar la atenció-concentració, etc amb l’objectiu de mantenir la ment activa, millorar la rapidesa i agilitat mental, i prevenir l’envelliment i/o el deteriorament cognitiu/mental, per la qual cosa també es recomana introduir la rutina de fer a casa tasques cognitives / mentals d’entreteniment (com sopes de lletres, creuades, sudokus, mots encreuats, lectura diària, quaderns de càlcul, jocs de taula, etc).

Els dilluns realitzem el nivell 2 d’aquest taller (grup avançat), sota la supervisió de la neuropsicòloga Iolanda Moga.

Els dimarts realitzem el nivell 1 (grup d’iniciació), a càrrec de la psicòloga Maria Caner.

Aquesta activitat es desenvolupa en un local de la residència assistida “Palamós Gent Gran” i està organitzada per la delegació de l’Associació de Fibromiàlgia del Baix Empordà.

Per a més informació adreceu-vos al següent correu: eulaliafibromialgiabaixemporda@hotmail.com o truqueu al 696 932 180 Eulàlia Murillo – delegada de l’Associació de Fibromiàlgia al Baix Empordà.

ELS DILLUNS a les 18:00h (GRUP AVANÇAT)

ELS DIMARTS a les 18:15h (INICIACIÓ)

A LA RESIDÈNCIA ASSISTIDA “PALAMÓS GENT GRAN”

SESSIONS DE GIMNÀSTICA SUAU I RELAXACIÓ

ADAPTADES A LES PERSONES AMB FIBROMIÀLGIA

Per tal d’evitar problemes al nostre esquelet cal fer exercici a qualsevol edat. Existeix la creença errònea que les persones que tenen dolor crònic i a més a més fibromiàlgia, no han de fer exercici, però en realitat, és molt aconsellable fer gimnàstica suau, natació i caminar, d’entre altres activitats.

En aquestes sessions, organitzades des de l’Associació de Fibromiàlgia de Palamós i sota la supervisió de M. Carme Gutiérrez i Maribel Tamara, desenvolupem diferents activitats com:

  • Estiraments.
  • Respiració per saber relaxar-se.
  • Moviments per a les articulacions.
  • Relaxació.
  • Conèixer el límit personal, sense arribar a l’esgotament i al dolor.

Les persones amb fibromiàlgia saben que desprès de fer exercici, per recuperar-se, necessiten més dies que una persona sense dolor. Amb aquestes sessions de gimnàstica aconseguim que la musculatura estigui més treballada, per que sabem que una musculatura forta ens ajudar subjectar els ossos, i així evitar tenir tant de dolor.

Mes informació:  adreceu-vos al següent correu: eulaliafibromialgiabaixemporda@hotmail.com o truqueu al 696 932 180

CADA DIMECRES

A LES 18:00H
A LA RESIDÈNCIA ASSISTIDA “PALAMÓS GENT GRAN”

APRENDRE A GESTIONAR LES EMOCIONS

AMB LA PSICÒLOGA NÚRIA PÉREZ

L’Associació Catalana d’Afectats de Fibromiàlgia al Baix Empordà organitza, el 23 de març, la darrera sessió per “Aprendre a gestionar les emocions”.

Es tracta d’un taller teòric-pràctic, conduït per la psicòloga Núria Pérez, on es parlarà de les diferents emocions que tenim, què les causa, com les expressem i gestionem. Podreu aprendre a percebre aquestes emocions en el vostre cos, acceptar-les i poder-les disminuir o moderar mitjançant tècniques diferents. També veurem la connexió que hi ha entre pensaments, emocions, cos físic i comportaments i com modificant els pensaments podem tenir reaccions més favorables a nivell emocional i corporal.

 
 

Preu: Gratuït

Per a més informació: adreceu-vos al següent correu: eulaliafibromialgiabaixemporda@hotmail.com o truqueu al 696 932 180 Eulàlia Murillo – delegada de l’Associació de Fibromiàlgia al Baix Empordà.

DISSABTE 23 DE MARÇ  

A LES 19:00H
A LA RESIDÈNCIA ASSISTIDA “PALAMÓS GENT GRAN”

SESSIONS DE GIMNÀSTICA DE REHABILITACIÓ

PER PREVENIR EL LIMFEDEMA

Sessions de gimnàstica per a dones afectades de càncer de mama. Aquesta activitat la imparteix una fisoterapeuta i ho fa per ajudar-les a guanyar mobilitat, elasticitat i prevenir el limfedema.

Els horaris s’han modificat: a partir d’ara les sessions es faran els dimarts alterns (cada 15 dies) de 15:30h a 16:30h al Mas Guàrdies de Palamós.

Organitza: Fundació Oncolliga Girona.
Mes informació: Hortensia 972 317 024 / 649 631 697
Col·labora: Espai Dona de Palamós.

Preu: Gratuït
 

ELS DIMARTS 12 / 26 DE MARÇ

A LES 15:30H
AL LOCAL SOCIAL DE MAS GUÀRDIES

TALLER DE RISOTERÀPIA

ADREÇAT A PERSONES AMB FIBROMIÀLGIA

La Risoteràpia és una tècnica psicoterapèutica dirigida a millorar l’estat físic i psicològic a través del riure. Mitjançant la música, el moviment, el joc, el compartir l’experiència amb d’altres persones, el respectar i respectar-se… deixem d’utilitzar l’hemisferi esquerre del nostre cervell (el més analític, matemàtic, el del raonament) i passem a utilitzar el dret (més físic, imaginatiu, lúdic i festiu).

Per això la Risoteràpia és una eina de treball grupal, que combina amb molta eficàcia recursos expressius del nostre cos, jocs i danses com a mitjà per assolir un riure franc, alliberar tensió i gaudir del contacte dels altres. Es tracta d’una pràctica que aconsegueix despertar en pocs minuts la capacitat de sentir, d’expressar, de desconnectar de les preocupacions quotidianes, de deixar fluir la creativitat, de sentir-se lliure d’estrés… tot de manera fluida, lliure i respectuosa.

El taller de Risoteràpia és una activitat que combina els sentits lúdic i esportiu i que resulta beneficiosa per la salut. La Risoteràpia pot ajudar a persones de totes les edats a veure la vida de manera més positiva eliminant el bloqueig emocional per mitjà del riure. Ens permet alliberar tensions, combatre l’estrès, dissipar les preocupacions, relaxar-nos i, ens ensenya a ser lliures, espontanis i creatius aportant-nos alegria.

EL PODER DE LA RIALLA

Quan riem utilitzem més de 400 músculs repartits per tot el cos, alguns dels quals només es mouen en fer una riallada. 5 minuts de riure continuu equivalen a 45 minuts d’exercici aeròbic lleuger. Aquest exercici fa moure els intestins: facilita la digestió i millora el restrenyiment.

En riure exercitem la respiració: quan fem una riallada sincera, els pulmons inspiren 12 litres d’aire (normalment n’inspirem 6). Això aporta una oxigenació de la sang que augmenta el reg sanguini, enforteix el cor, equilibra la tensió i millora el sistema immunitari. Quan riem segreguem endorfines (popularment conegudes com hormones de la felicitat), adrenalina (que ens fa estar més actius i potencia la creativitat i la imaginació), dopamina (que millora l’agilitat mental) i serotonina (que té efectes calmants). Una riallada és un medicament natural, gratuït i sempre a mà.

QUINS DIES ES FARAN AQUESTS TALLERS?

Les properes sessions es portaran a terme els dimarts: 29/01, 26/02 i 26/03. Aquest taller està organitzat per l’Associació Catalana d’Afectats de Fibromiàlgia del Baix Empordà, adreçat a persones afectades per la malaltia i conduït per la psicòloga Maria Caner i es fà a les instal·lacions del Centre Palamós Gent Gran (residència assistida).

Per a més informació adreceu-vos al següent correu: eulaliafibromialgiabaixemporda@hotmail.com o truqueu al 696 932 180 Eulàlia Murillo – delegada de l’Associació de Fibromiàlgia al Baix Empordà.

DIMARTS: 26 DE MARÇ 

A LES 19:15H
A LA RESIDÈNCIA ASSISTIDA “PALAMÓS GENT GRAN”

APUNTA’T ALS TALLERS DE COMUNICACIÓ AUDIOVISUAL

ORGANITZATS PER TELEVISIÓ PALAMÓS

L’associació cultural palamosina CENTRE D’INICIATIVES AUDIOVISUALS et proposa diferents tallers, teòrics i pràctics, amb l’objectiu de donar a conèixer les nocions bàsiques de tot el relacionat amb el mitjà audiovisual, tractant temes com l’enregistrament digital, la presentació i realització d’un programa i el funcionament del plató de televisió, incluïnt les tècniques de sonorització i d’il·luminació. A banda, es farà també una introducció a la fotografia digital i a la informàtica aplicada al disseny fotogràfic i a l’edició de vídeo.

Els alumnes que estiguin interessats en aquesta temàtica, i que hagin completat el primer nivell, tindran la possibilitat de continuar ampliant els coneixements i experiències en el món audiovisual cursant, l’any següent, un segon nivell més tècnic i, alhora, col·laborant activament amb l’equip de Televisió Palamós en la preparació i realització de diferents programes que estaran presents en la futura programació de TVP, formant-se així com a futurs estudiants universitaris de les branques de periodisme i comunicació o bé com a sòlids aspirants a treballar professionalment en diferents mitjans audiovisuals.

Actualment ja s’està desenvolupant el taller d’hivern de la temporada 2018-2019. Aquest taller ja té les inscripcions tancades, però si t’interessa el tema, i vols que t’avisem quan organitzem un nou taller, et convidem a fer ara mateix la teva PREINSCRIPCIÓ  a la plana de CONTACTE que trobaràs en el menú principal del web (en el formulari cal que posis les teves dades i seleccionis la opció de “preinscripció a futurs tallers”).

Tant punt s’activi una nova proposta de taller, t’enviarem un correu electrònic per si t’hi vols apuntar.

ACTUALMENT ESTEM FENT EL TALLER D’HIVERN 2018-2019

 

FES ARA LA TEVA PREINSCRIPCIÓ ENTRANT LES TEVES DADES  A LA PÀGINA DE CONTACTE

I T’AVISAREM QUAN ACTIVEM LES PROPERES CONVOCATÒRIES