SESSIONS DE MARXA NÒRDICA

DINAMITZACIÓ D’ITINERARIS SALUDABLES

Cada dilluns et convidem a participar en una sessió de marxa nòrdica amb bastons. El punt de trobada serà el Parc Urbà de Salut situat a la plaça Vincke. No cal portar bastons ni cal fer la inscripció prèvia. L’activitat quedarà suspesa en cas de condicions climatològiques adverses.

Organitza: Dipsalut amb el suport d’UrbanSalut i del Departament d’Esports de l’Ajuntament de Palamós.

Preu: Gratuït

CADA DILLUNS

A LES 13:00H
PUNT DE TROBADA A LA PLAÇA VINCKE

VISITA A LA SUBHASTA DEL PEIX

VISITA GUIADA

Visita per veure i conèixer el funcionament de la subhasta diària del peix a la llotja de Palamós. Un guia expert ens ajudarà a interpretar el procés de la subhasta, els professionals que hi intervenen, l’origen i tipologia de les espècies que s’hi veuen, les embarcacions que les capturen i els caladors on es pesquen, així com l’organització del sector pesquer a l’entorn de les Confraries de Pescadors. Aquesta visita pretén sensibilitzar el visitant cap a l’activitat pesquera, la gent que hi treballa i els productes del mar.

Preu: 1,5 €. Activitat sense reserva prèvia. Compra de tiquets el mateix dia de l’activitat a la recepció del Museu de la Pesca.

Més informació: Servei d’Atenció al Visitant. Museu de la Pesca. 972 600 424 | infomuseu@palamos.cat

CADA DIVENDRES

A LES 16:30H, A LES 17:00H I A LES 17:30H
ESPAI DEL PEIX

CAPELLA DEL CARME. ESPAI D’ART I PATRIMONI

I DESCOBREIX L’ESPAI EZEQUIEL TORROELLA

La Capella del Carme, Espai d’Art i Patrimoni és un equipament cultural amb una doble funció: espai de presentació i interpretació del patrimoni local de Palamós i Espai d’Art Ezequiel Torroella.

L’edifici, del segle XVIII, havia estat l’antiga capella de l’Hospital de Pobres, institució impulsada per Miquel Costa i precurssora de l’actual hospital de Palamós.

L’edifici original s’ha reconvertit per a dotar la vila d’un equipament cultural que esdevé porta d’entrada al patrimoni local. A través de l’audiovisual “Jo, el paisatge” reivindica el paisatge, el territori i la història singular de la població, entesos com a elements que atorguen a Palamós una identitat pròpia. L’objectiu del Centre d’Interpretació del Patrimoni és donar a conèixer, valoritzar i difondre el patrimoni cultural i natural d’acord amb el Pla Director de Patrimoni, aprovat per l’Ajuntament de Palamós, i oferir un complement a l’oferta temàtica del Museu de la Pesca.

Per altra banda, l’Espai Ezequiel Torroella, que comparteix l’espai central de la capella, vol contribuir al foment de les arts plàstiques i al reconeixement del pintor Ezquiel Torroella, gràcies al llegat destinat a aquesta finalitat que va fer la seva esposa na Maria Forné Carreras.

Del 23 de març al 15 de setembre, la Capella del Carme també acull l’exposició “Navegants d’Aiguamolls. 2000 anys de secrets enfonsats”, produïda pel Museu d’Arqueologia de Catalunya. Adreçada al públic familiar, aporta de manera didàctica i entenedora una explicació completa del comerç i la navegació a l’antiguitat, dels vaixells, els ports, els productes i les rutes marítimes. També introdueix el visitant en l’apassionant món de l’arqueologia submarina.

HORARIS D’APERTURA

Març i abril:
De dimarts a divendres de 15h a 19h
Dissabtes de 16h a 19h
Diumenges i festius de 10 a 14 h

Maig, juny i setembre:
De dilluns a divendres de 15h a 19h
Dissabtes de 16h a 19h
Diumenges i festius de 10 a 14 h

Juliol i agost:
Obert cada dia de 18 a 21 h

 
CAPELLA DEL CARME

CONEIX EL CASTELL DE SANT ESTEVE DE MAR

VISITA GUIADA

Visita guiada al Castell de Sant Esteve de Mar, situat en un indret privilegiat sobre la platja de la Fosca, amb unes vistes extraordinàries a la façana marítima de la vila de Palamós.

La visita permetrà conèixer la història del castell des dels seus orígens, l’estructura de l’edifici a partir de les restes consolidades i les diferents funcions que va complir al llarg de quasi deu segles. També s’emmarcarà la importància de Sant Esteve per a l’origen de la vila de Palamós, quan el rei Pere II el Gran el 1277 el va comprar per fundar al territori un port per als seus vaixells. T’animem a conèixer un dels nous emblemes de la vila de Palamós!

Preu: Gratuït. Places limitades, cal inscripció prèvia

Més informació: Servei d’Atenció al Visitant. Museu de la Pesca. 972 600 424 | infomuseu@palamos.cat

DIUMENGE 31 DE MARÇ

A LES 12:00H
CASTELL DE SANT ESTEVE DE MAR